PODATKI O PODJETJU

FRIZERSTVA MARKO MATJAŽ S.P.
Gosposka ulica 15
2000 Maribor, Slovenija
Tel: +386 51 322 211      
E-mail: info@markomatjaz.com                   

Identifikacijska številka za DDV: SI 23028386 (smo davčni zavezanci)
Matična številka: 1374508000

1. SPLOŠNI POGOJI POSLOVANJA

Pogoji poslovanja spletne trgovine markomatjaz.com so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), priporočili gospodarske zbornice Slovenije, splošnih kodeksov elektronskega poslovanja in z Zakonom o elektronskem poslovanju na trgu (ZEPT).

Pogoji poslovanja določajo pogoje nakupa v spletni trgovini, ki jo upravlja podjetje FRIZERSTVA MARKO MATJAŽ S.P., Gosposka ulica 15, 2000 Maribor, v nadaljevanju ‘ponudnik’.

Potrošnik je fizična ali pravna oseba, upoštevajoč podatke, posredovane ob oddaji naročila, v nadaljevanju ‘kupec’.

Fizična oseba je tisti potrošnik, ki pridobiva ali uporablja blago in storitve za namene izven njegove poklicne ali pridobitne dejavnosti. Za potrošnike, ki so fizične osebe po tem odstavku, veljajo določila Zakona o varstvu potrošnikov.

Ko naročilo izvede pravna ali fizična oseba, ki opravlja pridobitno dejavnost, ne glede na njeno pravnoorganizacijsko obliko ali lastninsko pripadnost, zanjo veljajo določila Zakona o varstvu potrošnikov le v primerih, ko je to posebej navedeno v samem zakonu.

Z uporabo spletne trgovine, kupec sprejema in se soglaša s pogoji poslovanja ponudnika, ter potrjuje, da je z njimi seznanjen.

Z oddajo naročila se kupec strinja z vsemi pogoji nakupa in se zavezuje k plačilu oddanega naročila.

2. DOSTOPNOST INFORMACIJ

Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu še preden ga zavezuje pogodba ali ponudba, zagotovil naslednje informacije:

 • Identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, matična številka),
 • kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo neposredno komunikacijo (e-pošta, telefon),
 • bistvene značilnosti blaga oziroma storitev (vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami),
 • dostopnost artiklov (vsak artikel ali storitev, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dostopen v razumljivem roku),
 • pogoje dostave artiklov ali izvršitve storitve (način, kraj in rok dostave),
 • vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano, ali že vsebujejo davke in stroške prevoza,
 • način plačila in dostave,
 • časovno veljavnost ponudbe,
 • rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop; poleg tega tudi o tem, če in koliko stane kupca vračilo artikla,
 • pojasnilo postopka ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.

3. PONUDBA IZDELKOV

Zaradi narave poslovanja preko spleta se ponudba spletne trgovine pogosto in hitro spreminja.

Ponudnik si pridržuje pravico do odstopa od pogodbe, če ne more zagotoviti dobave izdelka. Kupec pa ne more zahtevati njegove dobave.

4. CENE

Vse navedene cene na spletni strani so končne cene, cene so v evrih in vključujejo ustrezno stopnjo davka na dodano vrednost (DDV).

Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo vnaprej določene veljavnosti. Cene za izbrano blago veljajo do datuma veljavnosti ponudbe, ki je naveden na naročilu/ponudbi.

Prodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo. Od tega trenutka so vse cene in ostali pogoji fiksni in veljajo tako za ponudnika kot za kupca. 

5. DARILNI BON

Darilni bon je izkazni papir, ki ga ponudnik proti plačilu izda v elektronski obliki (kupec prejme e-mail s kodo darilnega bona). Vsak darilni bon je označen s svojo kodo (unikatno serijsko številko), ponudnik pa ga je zavezan sprejeti kot plačilo za nakup prek svoje spletne trgovine.

Darilni bon je moč kupiti v spletni trgovini ponudnika. Za nakup darilnega bona veljajo enaka določila pogojev poslovanja kot za nakup drugih artiklov. Veljavnost darilnega bona je 6 mesecev od izdaje bona, razen v primeru, ko je na bonu to drugače označeno.

Menjava darilnega bona za gotovino ni možna. Darilni bon je unovčljiv le v celotnem znesku. V primeru, da je vrednost nakupa višja od vrednosti darilnega bona, mora imetnik darilnega bona razliko doplačati. Vrednost nakupa mora biti višja od vrednosti darilnega bona.

Če je naročilo ali del naročila preklican in zato darilni boni niso unovčeni, ponudnik nadomesti uporabljene z novimi darilnimi boni.

UPORABA: Darilni bon uporabite tako, da kodo, ki ste je prejeli ob nakupiu vpišete v polje »Kupon«.

6. KUPON – KODA ZA POPUST

Kupon oz. koda za popust prinaša različne ugodnosti pri nakupu v spletni trgovini. Aktivno kodo za popust najdete v naših oglasnih sporočilih in karticah ugodnosti.

V primeru, da kupec izkoristi kodo za popust, in kasneje naročilo prekliče po lastni volji, do nove ugodnosti z naslova te kode ni več upravičen.

Koda za popust je praviloma enkratna koda, kar pomeni, da jo lahko uporabite le enkrat, razen če ni na kuponu navedeno drugače.

Uporabe različnih kuponov znotraj istega naročila ni mogoča, prav tako kuponov ni mogoče menjati za gotovino.

Kupon predstavlja končno ugodnost in se ne sešteva z drugimi ugodnostmi in popusti.

UPORABA: Ob nakupu je na blagajni na voljo vnosno polje za kupon. Geslo kupona vnesete v polje in kliknite na gumb “Uveljavi”.

7. POPUSTI

Promocijska koda velja samo za izdelke z redno ceno – izdelki z akcijsko ceno bodo izključili popust promocijske kode, prav tako promocijska koda izključi količinski popust.

Popusti, promocijske kode, akcije, ipd. se ne seštevajo, razen, če v posamezni akciji ni navedeno drugače.

Popust na izdelek velja izključno za blago na zalogi. V primeru, da je blago razprodano, popusta ni mogoče uveljavljati.

Popusti se avtomatično upoštevajo v košarici. Popust se obračuna na neto vrednost izdelkov (brez davka).

8. PLAČILNI POGOJI

Za nakupe v spletni trgovini nudimo naslednje plačilne pogoje:

 • Plačilo po predračunu (avans), kupec, plačilo izvede na osnovi prejetega elektronskega naročila. Pri plačilu obvezno navesti sklicno številko naročila.
 • Plačilo s plačilno kartico (Visa, Maestro, Mastercard).
 • Paypal

9. IZDAJA RAČUNA

Ob dostavi naročenih izdelkov kupec prejme tudi račun. Na računu sta razčlenjena cena in stroški povezani z nakupom.

Kupec je dolžan preveriti pravilnost podatkov za izdajo računa pred oddajo naročila. Kasneje podanih ugovorov glede pravilnosti izdanih računov ponudnik ne upošteva.

10. OBVEŠČANJE OB NAKUPU

Po oddaji naročila kupec prejme obvestilo po elektronski pošti, da je naročilo sprejeto, navedena je tudi vsebina naročila.

Elektronska obvestila bodo poslana kupcu ob spremembi statusa naročila in za potrebe izpolnitve pogodbene obveznosti. Kupcu so v spletni trgovini vselej dostopni podatki o statusu in vsebini naročila.

Ponudnik lahko za preverjanje podatkov ali zaradi zagotavljanja točnosti dobave pokliče kupca na njegovo kontaktno telefonsko številko.

11. PRAVICA DO ODSTOPA POTROŠNIKA OD POGODBE

Skladno z določili Zakona o varstvu potrošnikov ima kupec pravico, da v 14 dneh od prevzema blaga ponudniku sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Odstop od pogodbe potrošnik sporoči na e-naslov ponudnika: info@markomatjaz.com    

Pri odstopu od pogodbe potrošnik prejete izdelke vrne po pošti na naslov:
FRIZERSTVA MARKO MATJAŽ S.P.
Gosposka ulica 15
2000 Maribor, Slovenija

Edini strošek, ki bremeni kupca v zvezi z odstopom od pogodbe je strošek vračila blaga. Blago je treba vrniti ponudniku najkasneje v roku 14 dni po oddanem sporočilu o odstopu od pogodbe. Šteje se, da kupec pravočasno vrne blago, če ga pošlje pred iztekom 14-dnevnega roka za vračilo. Prejeto blago mora kupec vrniti nepoškodovano in v nespremenjeni količini, razen, če je blago uničeno, pokvarjeno, izgubljeno ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv kupec.

Potrošnik blaga ne sme neovirano uporabljati do odstopa od pogodbe. Potrošnik sme opraviti ogled in preizkus blaga v obsegu, kot je to nujno potrebno za ugotovitev dejanskega stanja. Preizkušanje blaga, ki odstopa od navedenega, se šteje za uporabo blaga, kar pomeni, da potrošnik s tem izgubi pravico do odstopa od pogodbe.

Za kozmetične izdelke in prehranska dopolnila zaradi narave izdelkov, higienskih in zdravstvenih razlogov ne morete uveljavljati pravice do odstopa od pogodbe.

Poškodbe originalne embalaže izdelka, poškodovane ali odstranjene nalepke, razvezane mašnice, poškodovan originalni ovojni papir in druge poškodbe se štejejo za uporabo izdelka. Potrošnik vrne izdelek, zapakiran v transportni kartonski embalaži, namenjeni za transport preko pošte, sam izdelek pa je treba ustrezno zavarovati pred poškodbami. Vsaka drugačna oblika pakiranja se šteje za uporabo izdelka, kar pomeni, da potrošnik izgubi pravico do odstopa od pogodbe.

Vračilo opravljenih vplačil bo izvedeno takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa v roku 14 dni od prejema sporočila o odstopu od pogodbe, vendar šele po tem, ko so artikli vrnjeni. Vračilo plačila bo načeloma izvedeno na enak način, kot je bilo izvedeno pri nakupu, vendar zaradi zagotavljanja preglednosti in pravočasnosti vračila uveljavljamo vračilo z nakazilom na transakcijski račun kupca.

Pošiljk z odkupnino ne sprejemamo, prav tako ne sprejemamo vidno poškodovane transportne embalaže.

12. GARANCIJA

Izdelki imajo garancijo, če je tako navedeno na garancijskem listu ali na računu. Garancija je veljavna ob upoštevanju navodil na garancijskem listu ter ob predložitvi računa. Garancijski roki so navedeni na garancijskih listih ali na računu.

Informacija o garanciji je navedena tudi na strani s predstavitvijo izdelka. Če informacije o garanciji ni, izdelek nima garancije ali pa podatek v tem trenutku ni znan. V slednjem primeru lahko kupec kontaktira s ponudnikom, ki bo zagotovil pravočasno informacijo.

13. REKLAMACIJA

Kupec lahko blago reklamira v zakonsko določenem roku, iz naslova stvarne napake in pod pogoji za uveljavljanje reklamacije:

 • če izdelek nima lastnosti, ki jih je ponudnik izrecno obljubil,
 • če je ponudnik poslal napačen izdelek, v napačni količini, barvi
 • ali kako drugače odstopa od danega naročila.

Zahtevek za reklamacijo pošljite na naslov info@markomatjaz.com .

V primeru, da kupec ob prevzemu pošiljke opazi, da je paket fizično poškodovan ali kaže znake odprtja, sproži postopek reklamacije pismonoši Pošte Slovenije. Vse kasnejše reklamacije poškodbe blaga, Pošta Slovenije upošteva le izjemoma, in jih tudi ponudnik ne more rešiti. Ob prisotnosti pismonoše izpolnite reklamacijski zapisnik.

14. DOSTAVA IN PREVZEM

Pošiljka bo dostavljena predvidoma v 2-6 delovnih dneh.
Lasni sistemi v 14 – 21 dneh.

Če ponudnik nima na zalogi izdelka, bo kupec obveščen o predvidenem času dobave blaga.

Ponudnik ne prevzema nobene odgovornosti za škodo, ki bi nastala zaradi daljših dobavnih rokov ali zaradi nedobave artiklov.

Dostavna služba:
Naročene izdelek dostavi podjetja Pošta Slovenije. Ob sobotah, nedeljah in praznikih pošiljk ne odpremljamo. V primeru, da kupec ob prevzemu pošiljke opazi, da je paket fizično poškodovan ali kaže znake odprtja, sproži postopek reklamacije pismonoši Pošte Slovenije. Vse kasnejše reklamacije poškodbe pošiljke Pošta Slovenije upošteva le izjemoma, in jih tudi ponudnik ne more rešiti. Ob prisotnosti pismonoše izpolnite reklamacijski zapisnik. Osebni prevzem blaga ni možen.

Stroški pošiljanja:
Dostava pošiljke se zaračuna v višini 4,50 EUR z DDV, ne glede na težo, količino ali vrednost naročila. Naročila z vrednostjo nad 80 € bodo dostavljena brezplačno. Znesek 80€ predstavlja vrednost blaga, znesek ne vključuje stroška pošiljanja. Dostava izven Slovenije se zaračuna posebej.

Ponovno pošiljanje vrnjene pošiljke se kupca bremeni za strošek 10,00 EUR z DDV (Pošta Slovenije zaračuna vrnitev pošiljke in ponovno pošiljanje).

Če kupca ob dostavi ni doma, pismonoša pusti obvestilo o prispelem paketu. Na poštni enoti bo paket na voljo za prevzem še 8 dni. V primeru, da kupec ne prejme obvestila oz. elektronskega sporočila v petih (5) dneh o tem obvesti ponudnika.

Kupec ima ves čas na voljo možnost spremljanja pošiljke preko servisa Pošte Slovenije za sledenje pošiljkam.

15. NE-PREVZEM DOSTAVLJENE POŠILJKE

Če kupec naročenih izdelkov, ki so mu bili poslani, kljub večkratnim pozivom ne-prevzame, in so po preteku čakalne dobe pri Pošti Slovenije vrnjeni na naslov podjetja, se ne šteje za odstop od pogodbe. Pogodba je v tem primeru veljavno sklenjena in gre za enostranski nenapovedan odstop od pogodbe s strani kupca.

Kupec je v roku čakalne dobe obveščen o odposlani pošiljki po elektronski pošti, pismonoša Pošte Slovenija pa pusti pisno obvestilo na naslovu kupca o prispeli pošiljki, če pošiljke ne more vročiti. V nadaljevanju ponudnik večkrat v roku čakalne dobe pozove kupca k prevzemu pošiljke po elektronski pošti in preko telefona, prav tako ima kupec možnost sledenja pošiljki preko svojega uporabniškega računa in servisa za sledenje Pošte Slovenije.

Kupec je dolžan poskrbeti za prevzem pošiljke in pridobiti vse informacije o pošiljki pri ponudniku, če je ne prejme v 7 delovnih dneh od oddanega naročila.

Ponovno pošiljanje paketa se dodatno zaračuna, in sicer v znesku 9€. Paket bomo ponovno odposlali po prejemu plačila.

16. ODVEZA ODGOVORNOSTI

Ponudnik se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njegovih straneh. Kljub temu pa se lahko lastnosti artiklov, rok dobave ali cena spremenijo tako hitro, da ponudniku ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru bo ponudnik kupca obvestil o spremembah in mu omogočil odstop od naročila ali zamenjavo naročenega artikla. Ponudnik ne odgovarja za zdravstveno stanje ali morebitne druge zdravstvene zaplete kupca ter druge napake, ki sodijo v sfero odgovornosti proizvajalca v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov.

17. UPORABA KOZMETIČNIH IZDELKOV

Če imate kakršnekoli težave s kožo, se pred nakupom kozmetičnih izdelkov posvetujte z zdravnikom. Pri uporabi kozmetičnih izdelkov upoštevajte:

 • preverite datum veljavnosti izdelka,
 • po odprtju izdelek porabite v 3 do 6 mesecih, če ni drugače navedeno,
 • izdelek predhodno uporabite na manjši površini kože in preverite morebitno alergijsko reakcijo,
 • izdelke hranite na suhem, hladnem in temnem prostoru ter izven dosega otrok,
 • izdelke uporabite na predelih telesa, za katere so namenjeni in skladno z navodili,
 • izdelki so namenjeni izključno za zunanjo uporabo,
 • v primeru kožne reakcije kožo temeljito sperite z vodo in se posvetujte z zdravnikom.

Kozmetičnih izdelkov zaradi narave izdelka, higienskih in zdravstvenih razlogov ne morete vrniti oziroma zamenjati.

18. VSEBINA ČLANKOV

Informacije v člankih so samo za informativne namene in ne predstavljajo strokovnega priporočila ali zdravniškega nasveta za kakršnokoli zdravljenje, izboljšanje ali odpravo zdravstvenih težav. Za tovrstne nasvete se posvetujte z zdravnikom.

19. PRITOŽBE IN SPORI

Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Ponudnik se po najboljših močeh potrudi izpolnjevati svojo dolžnost, vzpostaviti hiter in učinkovit sistem obravnavanja pritožb s strani kupca. Pritožba se odda preko e-poštnega naslova ali pisno na naslov ponudnika. Postopek obravnave pritožbe je zaupen.

Ponudnik se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. To je tudi glavna ovira, da kupec/potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato si ponudnik prizadeva, po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno oz. z izvensodno poravnavo, če pa to ne bi bilo možno, bo spore reševalo stvarno pristojno sodišče v Mariboru.

20. IZVENSODNO REŠEVANJE POTROŠNIŠKIH SPOROV

Ponudnik obiskovalce spletne strani ter potencialne in že obstoječe stranke, ki imajo status potrošnika v smislu prvega odstavka 4. člena ZIsRPS, v skladu s tretjim odstavkom 32. člena ZIsRPS obvešča, da ne priznava nobenega izvajalca IRPS kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki ga potrošnik lahko začne v skladu s tem zakonom, kar pomeni, da se morebitni spori, v primeru, da jih strankama ne uspe rešiti sporazumno, rešujejo pred pristojnim sodiščem.

V nadaljevanju ponudnik objavlja povezavo do platforme Evropske komisije za spletno reševanje potrošniških sporov (kliknite na povezavo platforma SRPS).