Lasni sistemi

Francoska ali švicarska mrežica

Ko gre za najudobnejši osnovni material za lasne sisteme, je mrežica na prvem mestu. Zaradi ključnih lastnosti, da je lahkotna in mehka, je sistem z mrežico eden najbolj prodajanih lasnih sistemov na trgu. V primerjavi s sistemi iz folije uporabniku nudijo bolj zračno izkušnjo lasnega sistema, kar je najbolj primerno za vroče podnebje. Obstajata dve glavni vrsti mrežice, francoska in švicarska. Obe zagotavljata večji pretok zraka in udobje za uporabnika, vendar se med seboj razlikujeta. Katera je boljša, francoska ali švicarska mrežica za lasni sistem? Upajmo, da vam bo ta prispevek pomagal razumeti razlike in vam bo v pomoč pri izbiri vašega pravega lasnega sistema.

Podoben videz

Primer za obe vrsti naših visokokakovostnih materialov za francosko in švicarsko mrežico:

Tako francoska kot švicarska mrežica imata skoraj enako strukturo vlaken, enake velikosti. Na prvi pogled je težko reči, da gre za švicarsko ali francosko mrežico, razen če ste izkušen specialist v industriji lasnih sistemov za moške. Zdi se, da ima francoski mrežni tupe nekoliko več sijaja v primerjavi s švicarsko mrežnim lasnim sistemom. Švicarska mrežica nima popolnoma nič sijaja, kar zelo pripomore k popolni nevidnosti.

Super fin lasni sistem iz švicarske mrežice je na dobrem glasu zaradi popolne izkušnje udobja, naravnosti in nevidnosti. Kljub temu, da imajo skoraj enak videz, se nekateri lasni sistemi na trgu, izdelani iz francoske mrežice, prodajajo kot švicarska mrežica. Če niste izkušen strokovnjak, kot smo omenili zgoraj, je težko reči, da gre za francosko ali švicarsko mrežico. Nesijajni značaj švicarske mrežice vam lahko do neke mere pomaga razlikovati od francoske mrežice.

Tako francoska kot švicarska mrežica sta odlična nevidna materiala. Zaradi tega, kako zelo sta si podobna, je ta dva materiala težko ločiti. Spodaj je fotografija, ki prikazuje primerjavo nevidnosti med francoskim in švicarskim sistemom las:

Oba kakovostna materiala imata fantastične lastnosti nevidnosti, kar zagotavlja zelo naraven videz in tako daje uporabniku več samozavesti. Na zgornji sliki se zdi, da je barva švicarske mrežice svetlejša in primernejša za svetlejše tone kože. Francoska mrežica se bolje obnese na nekoliko bolj obarvanem odtenku kože. Še ena stvar, značaj videza, brez sijaja, naredi švicarsko mrežico bolj učinkovito pri nevidnosti, zlasti pri sistemih z nizko gostoto las, kjer je osnova vidnejša.

Švicarska mrežica proti francoski mrežici sta različni na dotik.

Zaradi različne finosti vlaken je švicarska mrežica lažja, tanjša in mehkejša od francoske. Hitro bi opazili razliko, če bi imeli oba materiala v rokah. Poleg razlike v dotiku, ki jo lahko otipamo neposredno s prsti, obstaja tudi nekaj skritih razlik. Seveda vse te razlike povzroča isti razlog, finost vlaken. (Vlakno švicarske mrežice je finejše od vlaken francoske mrežice.) Če pride do situacije, da je vprašanje “kateri od obeh mrežastih lasnih sistemov je prava izbira, francoska ali švicarska mrežica?”, bosta dve skriti razliki med francosko in švicarsko mrežico neposredno vplivali na končno odločitev.

Skrita razlika – življenjska doba švicarske mrežice v primerjavi s francosko mrežico

Vlaknasta nit francoske mrežice zmore večjo natezno silo, približno trikrat večjo od tiste pri švicarski mrežici. Življenjska doba moškega tupeja s francosko čipko: 6 do 8 mesecev. Življenjska doba popolnega super finega tupeja iz švicarske mrežice: približno 5 mesecev. Kaj je razlog? Zaradi finejših vlaken je švicarska mrežica tanjša in mehkejša. Močnejši dvojni razcepljeni vozli, ki se običajno uporabljajo v lasnem sistemu s francosko mrežico, niso uporabni za lasni sistem s švicarsko mrežico. Pri tem občutljivem mrežnem materialu se enojni razcepljeni vozli bolje prilegajo, niso tako močni kot dvojni razcepljeni vozli, po drugi strani pa je prednost ta, da je velikost vozla manjša, zaradi česar je super fin tupe iz švicarske mrežice bolj neviden in naraven.

Podobna struktura, podobna nevidnost, francoske in švicarske mrežice, ki ju je težko ločiti na prvi pogled. Vendar pa imata svoje razlike. Švicarska mrežica je mehkejša, da zagotavlja odlično izkušnjo nošenja, medtem ko ima francoska mrežica pravo ravnovesje med nevidnostjo, mehkobo in vzdržljivostjo. Prepoznavanje natančnih in osebnih potreb uporabnika lasnega sistema lahko pomaga pri izbiri pravega lasnega sistema. Skratka, oba sta odlična izbira.